ВРШЧАНИ ИМАЛИ ЕНЕРГИЈЕ САМО ЗА ЈЕДНО ПОЛУВРЕМЕ

ВРШАЦ – МЛАДОСТ 82:92 (25:25, 24:23, 14:27, 19:17)

Центар Миленијум, судије: Јовчић, Стрика, Хаџић

ВРШАЦ: Милошевић 2, Димић 5, Дукић, Ћирковић 21, Аџић 9, Грушановић 7, Мајсторовић, Газибеговић 10, Савовић 5, Ђурић 8, Вранеш 3, Билер 12.

МЛАДОСТ: Кулунџић, Дрексел 25, Мијаиловић 4, Белић 26, М. Миленковић 1, Стефановић 3, Јовановић, Л. Миленковић, Трифуновић, Такер 24, Шајин 9.

Вршчани су у важној утакмици са Земунцима доживели пораз којим су себе довели у изузетно тешку ситуацију и сваки предстојећи меч биће им квалификациони за опстанак у лиги. Тим тренера Зорана Тодоровића играо је врло добро у првом полувремену, у првом периоду скоро константно имао резултатску предност и после 20 минута игре на одмор отишао са минималним вођством (49:48). У тим Вршца вратио се Американац Билер, чинило се да су домаћи на добром путу ка тријумфу и нико на трибинама Центра Миленијум није могао ни да претпостави да су Вршчани у првом делу мечу потрошили сву енергију коју поседују. У других 20 минута меча за све су се питали Земунци, тачније Американци. Дрексел и Такер су у првом полувремену били главне полуге гостујућег тима, док су у трећој четвртини, у којој је практично и решено питање победника, буквално сами савладали индиспониране Вршчане. Тај део меча гости су добили двоцифреном разликом (27:14) и већ тада било је евидентно да у игри Вршца нема жара а код његових играча вољног момента за преокрет. На прсте једне руке могле су се избројати ухваћене лопте играча Вршца под својим кошем, при том су остали потпуно без идеја у нападу, па је тренер Тодоровић узалуд дозивао екипу на тајм аут покушавајући да прекине серије успешних напада Младости. Такер је под кошем Вршца буквално радио шта је хтео и када је требало да крунише своју маестралну игру, нажалост, доживео је повреду због које је морао да напусти терен. Велико вече имао је 16-годишњи Матија Белић, најефикаснији играч меча, који је показао да поседује изузетан таленат.

Тренер Младости, Драган Јаковљевић, на почетку конференције за медије бираним речима говорио је о историји вршачке кошарке и подсетио да су Миленијуму играли многи велики играчи и радили многи врхунски тренери. Похвалио је најефикаснијег играча меча, Матију Белића, рођеног 2003. године и истакао да је Младост по први пут, откако игра КЛС, обезбедила пласман у Суперлигу пет кола пре краја првенства.

Тренер Вршца Зоран Тодоровић поменуо је проблем са малим бројем играча у ростеру, што проузрокује повреде и честе изостанке због којих је немогуће направити квалитетан тренинг.

  • Повратак Билера је одлична ствар иако то још увек није Гејб који нама треба. Чини ми се да је његов долазак пореметио пар играча. На крају се повредио и он, повредио се и Димић, па смо меч завршили у чудном саставу. Тешко ће бити до краја, имамо тежак распоред, али морамо да подигнемо главу и да одговоримо на прави начин.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs