ЕКИПА ТРЕНЕРА КОСТИЋА БЕЗ ЧЕТВОРИЦЕ СТАНДАРДНИХ ПРВОТИМАЦА НИЈЕ УСПЕЛА ДА КОМПЛЕТИРА НЕМОГУЋУ МИСИЈУ

ВРШАЦ – ЗЛАТИБОР 69:79 (14:13, 12:23, 20:20, 23:23)

Центар Миленијум, гледалаца 700, судије: Нинковић, Весковић, Марковић

ВРШАЦ: Милошевић 5 (4 ас), Дукић, Ћирковић 24, Перишић, Аџић 7, Павковић, Мајсторовић, Газибеговић 3, Савовић 14 (8 ск, 4 ас), Вранеш 12 (7 ск), Шћекић 4 (7 ск).

ЗЛАТИБОР: Поповић 22 (9 ск, 12 ас), Стаменић 2, Остојић, Весовић, Миловановић 2, Митровић 2, Ризнић 4 (5 ск), Воркапић 8 (6 ск), Папић 17 (7 ск), Маројевић 12, Станојевић 5 (4 ск), Павловић 5 (6ск).

Златибор је у Миленијуму, после велике борбе, успео да савлада десетковани тим Вршца који је утакмицу почео без Билера, Димића, Грушановића и Она - Емба. Чајетинци су искористили скраћени ростер Вршчана и у другој четвртини успели да створе двоцифрену предност коју изабраници тренера Дарка Костића до краја нису успели да стигну. Вршац је почео са великом енергијом предвођен сјајним Ћирковићем и Савовићем, био бољи у првих десет минута. Међутим, игра са великом потрошњом енергије била је исцрпљујућа, па у другом периоду није било домаћег играча смирене руке који би реализовао неки од бројних покушаја шута за три поена. Тон игри Златибора давао је одлични Драгослав Папић, док је искусни Маројевић добио битку под кошевима са центрима Вршца Газибеговићем и Шћекићем. Последњи покушај Вршчана да направе чудо, био је прилазак на 4 поена заостатка (41:45) када је Шћекић тројком подигао публику на ноге. Међутим, гости су дисцинплинованом игром успели да направе нови резултатски бег и када су повели са 21 поеном разлике (68:47), питање победника било је решено. Мрљу на победу гостију бацио је Светозар Поповић, који је најблаже речено, неваспитано и безобразно провоцирао тренера Вршца Дарка Костића.

Најбољи играч у тиму Вршца на овом мечу био је Никола Ћирковић:

  • Одговорили смо колико смо могли, целе недеље смо имали проблема јер нисмо тренирали комплетни. Били смо без три играча из прве поставе, то је главни разлог нашег пораза. Надам се да ћемо следеће недеље бити комплетни и да ћемо се спремити за меч са Напретком.

Тренер Дарко Костић није био незадовољан залагањем играча:

  • Честитао бих мојим момцима најпре, не толико екипи Златибора, недостајало нам је четири играча носиоца игре, неки други су преузели одговорност, видели мало како то изгледа на паркетима КЛС лиге и схватили да то баш и није лако. Златибор је озбиљна екипа, са озбиљним буџетом, петоструко већим од нашег, и да смо били комплетни питање је да ли би успели да их добијемо. Желим да пронађем позитивне ствари и да видимо ко колико може и колико је спреман за наставак сезоне. Честитам Златибору на победи, били смо у утакмици докле год смо имали снаге и концентрације и одговорили смо на њихову нападачку филозофију. Међутим, када смо остали без снаге они су казнили сваку нашу грешку.

Тренер Златибора, Страјин Недовић, захвалио се на гостопримству екипи Вршца:

  • Дошли смо дан раније у Вршац, имали смо могућност да тренирамо захваљујући нашем домаћину, хвала им на томе, умећемо да узвратимо. Честитке Вршцу на одличном отпору без неколико важних играча, честитке и мојим момцима на победи. Није било лако вратити се после тешког пораза од Напретка на домаћем терену, били смо под великим притиском на овој утакмици и имали императив победе како би одржали наш правац ка врху табеле. Одлучило је наше искуство и дужи ростер, вратили смо се и на наш стандардан учинак када су у питању скокови.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs