У ВОЈВОЂАНСКОМ ДЕРБИЈУ ВРШАЦ ГОСТУЈЕ ВОЈВОДИНИ У СПЕНСУ

Сви окршаји Вршца и Војводине, где год да се састану и у којем год такмичењу да одмеравају снаге, имају епитет војвођанског дербија. Изабраници тренера Бранка Максимовића, надахнути тријумфом у АБА 2 лиги против Динамика, желе да победничким путем крену и у домаћем шампионату. Отежавајуће околности по Вршчане су да ове сезоне иду већ четврти пут на гостовање и да је екипа у аутобусу претходне седмице провела више од 50 часова.

- Када екипа изађе на терен, по мом схватању кошарке и спорта уопште, подразумева се да даје све од себе, да трчи скаче, једноставно да пружа максимум физичких могућности. Е сада, потребно је и да има памети, да доноси праве кошаркашке одлуке у нападу и одбрани. Све то ће нам сигурно требати на утакмици против Војводине, која је потпуно атипична екипа и да би је савладали морамо у потпуности контролисати утакмицу. Не смемо да уђемо у јурњаву са њима и да нападе завршавамо за пет секунди. Такав профил ривала још нисмо имали до сада, на нама је да се опоравимо од умора после сјајне победе у АБА 2 лиги и да се што пре спустимо на земљу. Чињеница је да смо квалитетнији, али на претходним утакмицама показали смо своје слабости и максимално опрезно и одговорно морамо да уђемо у меч. Требаће нам фокус свих 40 минута, упозорава шеф струке Вршчана.

У тиму Вршца Новосађане најбоље познаје доскорашњи члан Војводине Никола Силађи.

- Познато је свима да је Војводина специфична екипа чија се стратегија заснива на брзој транзицији и великом броју шутева из даљине. Играју на велики број напада, сви играчи, без обзира на којој позицији играју, без обзира да ли је резонски или није, шутирају за три поена. Не смемо да се опуштамо. Морамо имати потпуно исти приступ и ангажман какав смо имали у победи против Динамика. Морамо се држати наших принципа и по сваку цену избећи замку падања у њихов ритам, закључио је центар Вршчана.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

НАПРЕДАК - ВРШАЦ

12. КОЛО КЛС

СУБОТА, 21. 12. 2019. 

ХАЛА СПОРТОВА АЛЕКСИНАЦ

Следећа утакмица

ВРШАЦ - ТАМИШ

13. КОЛО КЛС

СУБОТА, 28. 12. 2019.  18 ЧАСОВА

ЦЕНТАР МИЛЕНИЈУМ

 

 

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs