ПОЧИЊЕ НОВА СЕЗОНА У АБА 2 ЛИГИ

Нову сезону у АБА 2 лиги кошаркаши Вршца почели су са скоро сасвим промењеним тимом и новим шефом стручног штаба. Тренер Бранко Максимовић је у сарадњи са менаџментом клуба одабрао седморицу новајлија који су појачали тим који ће сезоне бранити трећу позицију освојену прошле сезоне. Никола Силађи је стигао из новосадске Војводине, висок је 208 сантиметара, игра на позицији центра, прошао је омладинску школу ФМП-а. Вељко Бркић игра на позицији крилног центра, висок је 206 сантиметара, стигао је из земунске Младости. Никола Ћирковић је прошле сезоне наступао за Динамик, игра на позицији плејмејкера. Ранко Симовић игра на позицији крила, висок је 2 метра, стигао је из ФМП-а, поникао у Чачку, играо у млађим селекцијама Црвене звезде. Страхиња Јовановић игра на позицији плејмејкера, Немања Капетановић је бек, висок 198 сантиметара, прошлу сезону провео у Динамику. Лука Радмиловић игра на позицији центра, висок је 202 сантиметара и стигао је из Леотара из Требиња. У тиму су остала четворица играча који су наступали и прошле сезоне: Капитен Милош Савовић, Милан Мунижаба, Марко Узелац и Милан Радивојевић. Тренер Максимовић је у потпуности задовољан урађеним у припремном периоду, али наглашава да је лига у односу на прошлу сезону доста квалитетнијаи да скоро половина тимова претендује на сам врх.

- Лига је у односу претходну сезону много квалитетнија. Шест, седам екипа има квалитет за сам врх, пре свега МЗТ из Скопља, Приморска из Копра, Борац из Чачка и Сплит. Одличне екипе имају Спарси из Сарајева и Сутјеска из Никшића, али мислим да ће на свакој утакмици бити прави подвиг доћи до победе.

Тренер Вршчана истакао је и адуте своје екипе.

- Имамо добре, квалитетне и разноврсне играче што се итекако видело у припремним мечевима, нарочито против Динама из Магнитогорска и Тамиша. Када сви имамо исту идеју онда смо изузетно незгодни за сваког ривала. Међутим, када старе, лоше навике играча испливају у први план онда не личимо нинашта. Биће осцилација, покушаћемо да их сведемо на најмању могућу меру. Мислим да ћемо подизати форму током сезоне и да ћемо имати времена да покажемо колико вредимо, закључио је популарни Макса.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ДУНАВ - ВРШАЦ

10. КОЛО КЛС

СУБОТА, 7. 12. 2019. 

ХАЛА ПАРК СТАРА ПАЗОВА

Следећа утакмица

ВРШАЦ - ЗЛАТИБОР

11. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 12. 2019.  18 ЧАСОВА

ЦЕНТАР МИЛЕНИЈУМ

 

 

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs