МИЛАН ЈОСИЋ, НОВИ ТРЕНЕР ЈУНИОРСКОГ ТИМА ВРШЦА 

Вршац је последњих деценија српској кошарци дао на десетине великих имена који су догурали до АБА лиге, Евролиге, дреса репрезентације Србије и НБА лиге. За то су заслужни тренери - ствараоци који су обликовали потенцијал својих пулена, изванредни услови за рад које пружа Центар Миленијум, наравно и велика жеља младих момака да се у најбољем светлу представе кошаркашком свету. Милан Јосић је нови тренер јуниорског тима Вршца. У питању је осведочени стваралац, посвећен искључиво раду са младима и његов задатак биће да настави дугогодишњу вршачку традицију производње кошаркашких репрезентативаца репрезентативаца.

- Моја досадашња тренерска кријера везана је за мој родни град Ниш и Кошаркашки клуб Нибак који сам основао и чији сам власник. Читав мој тренерски рад посвећен је младим играчима и веома сам поносан на чињеницу да је ове године у свих пет репрезентативних селекција Србије играо по један играч који је био или је члан Нибака. У сениорској селекцији то је Стефан Јовић, који је кошаркашки поникао у Нишу и коме сам био први тренер, у универзитетској селекцији играо је Новак Топаловић који је тренутно у Америци, у У20 селекцији наступао је Алекса Степановић, у селекцији У18 која је освојила златну медаљу на ЕП у Словачкој Андреја Марјановић и на ширем списку кадетске репрезентације био је Матија Светозаревић, можда и најталентованији играч Србије у свом годишту. Претходних шест година радио сам као тренер у свим репрезентатиним селекцијама и освојио три медаље: Златну са Олимпијаде младих у Утрехту, сребрну са ЕП у Украјини и бранзану са СП у Дубаију.

После низа година проведених у Нишу, Јосић је по први пут у каријери напустио град у којем се кошаркашки афирмисао и дошао у Вршац са мотивом да и у Миленијуму реализује сличан пројекат.

- Вршац је права кошаркашка средина и велики изазов за мене. Основна идеја је стварање играча за дужи временски период. У Центру Миленијум постоје идеални услови за рад, неопходне су нам квалитетне утакмице јер ћемо ове сезоне играти квалификације за Јуниорску лигу Србије. До сада смо одрадили 34 тренинга, изузетно сам задовољан напретком имајући у виду да је на окупу доста момака из различитих средина које треба укомпоновати у целину. Од следећег викенда почињемо са играњем припремних утакмица, биће 6 или 7 до почетка квалификација, закључио је Јосић.

Домаћин квалификационог турнира за Јуниорску лигу Србије још увек није познат, Вршац је један кандидата да буде град домаћин.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

НАПРЕДАК - ВРШАЦ

12. КОЛО КЛС

СУБОТА, 21. 12. 2019. 

ХАЛА СПОРТОВА АЛЕКСИНАЦ

Следећа утакмица

ВРШАЦ - ТАМИШ

13. КОЛО КЛС

СУБОТА, 28. 12. 2019.  18 ЧАСОВА

ЦЕНТАР МИЛЕНИЈУМ

 

 

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs