МИЛОШ ГЛИШИЋ ИГРАЧ ВРШЦА И РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ ЗА ИГРАЧЕ ДО 20 ГОДИНА ОВОГ ЛЕТА ОСВОЈИО ПЕТО МЕСТО НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ГРЧКОЈ

Јуниорска репрезентација Србије овог лета је на Европском првенству на Криту, предвођена селектором Владимиром Ђокићем, заузела пето место. Међу "Орлићима" био је и крилни центар Вршца Милош Глишић који је пренео своје утиске.

- Реално, Србија је спадала у групу јачих репрезентација на Европском првенству, по мом мишљењу требало је да играмо за медаљу. Лош дан у четвртфиналу удаљио нас је од борбе за одличје и морали смо да се задовољимо петим местом. Французи су имали невероватно шутерско расположење на том мечу, погодили су 13 тројки у другом полувремену и нисмо успели да им парирамо. На крају смо савладали Исланд и Литванију у борби за пето место и остаје нам да се надамо да ћемо следеће године остварити бољи пласман. Што се моје игре тиче и доприноса репрезентацији задовољан сам, али мој учинак није толико битан, више бих волео да смо узели медаљу а да сам ја играо лоше.

Пораз је дошао у најнезгодније време, у преломном мечу, по многима најтежим на шампионату.

- Мислим да се у четвртфиналу против Француске тако погодило да су они одиграли свој најбољи меч на шампионату а ми најслабији. Нису бољи од нас, поготово не за 19 разлике колико је било на крају.

Рад у репрезентацији Глишићу је помогао да спреман дочека старт сезоне.

- Одлично смо радили у припремном периоду, почетак на Копаонику био је изузетно тежак и напоран, мислим да сам акумулирао довољно снаге за рад у новој сезони. Практично сам цело лето у тренингу, нисам много паузирао после Европског првенства, дошао сам практично потпуно спреман на припреме.

После Европског шампионата Вршчане чека велико искушење на старту сезоне. Од Глишића се много очекује.

- Циљ ми је да напредујем на индивидуалном плану и наравно, да се пласирамо у Другу АБА лигу. Саиграчима и стручном штабу пожелео бих много успеха, желим да се у Вршцу ове сезоне игра регионална кошарка.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ВРШАЦ- СПАРС

17. КОЛО АБА 2 ЛИГЕ

СРЕДА, 23. 01. 2019. 18 ЧАСОВА

ЦЕНТАР МИЛЕНИЈУМ

 

Следећа утакмица

МЕТАЛАЦ- ВРШАЦ

18. КОЛО КЛС

СУБОТА, 26. 01. 2019. 18 ЧАСОВА

ХАЛА СПОРТОВА "15. СЕПТЕМБАР"

 

 

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs