КОШАРКАШИ ВРШЦА ПОЧЕЛИ СУ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ. ТРЕНЕР ВЛАДИМИР ЂОКИЋ ЈЕ НА ПРВОМ ТРЕНИНГУ У МИЛЕНИЈУМУ ИМАО 13 ИГРАЧА КОЈИ ЋЕ ПОКУШАТИ ДА СЕ ИЗБОРЕ ЗА МЕСТО У ТИМУ КОЈИ ЋЕ КАО НАЈВАЖНИЈИ ЦИЉ ИМАТИ ПЛАСМАН У ДРУГУ ЈАДРАНСКУ ЛИГУ.

Најважнији циљ кошаркаши Вршца покушаће да остваре на самом почетку сезоне. Квалификациони турнир за пласман у Другу АБА лигу одиграће се у Лакташима од 27. до 29. септембра а изабраници тренера Владимира Ђокића ће за противнике имати Приморску из Копра, Сутјеску из Никшића и победника квалификационог турнира у БиХ на коме ће надметати Младост из Мркоњић Града, Слобода из Тузле и Широки Бријег. Играће се по систему свако са сваким а у Дргу АБА лигу пласираће се два првопласирана тима. Рачуница је јасна, потребне су најмање две победе. О специфичности задатка у новој сезони и концепцији стварања новог тима говорио је шеф стручног штаба.

Вршац је у најделикатнијој ситуацији у последњих неколико година јер је најважнији циљ потребно остварити практично пре почетка сезоне. Колико то задатак чини тежим?

- Знамо шта нам је циљ и у том смислу нам је свима лакше да се спремамо, иако неће бити нимало једноставно остварити га. Квалификације за Другу Јадранску лигу су тежак задатак, свесни смо да морамо направити добар тим, који ће моћи да изнесе терет задатка, наравно без нарушавања концепта стварања младих играча.  Имам у глави профил играча који нам је неопходан и управа полако реализује план довођења појачања. 

Већ на први поглед видљиво је да у тиму нема искусних носилаца игре из прошле сезоне. Ко је отишао, а ко су новајлије?

- Отишли су Јефтић, Крстовић, Павковић и Павловић, а дошли су Душан Кутлешић, Ђоко Шалић, Данило Остојић, Никола Кочовић и Вук Ђорђевић. Током ове недеље обавићу разговор са свим играчима који су наступали за клуб прошле сезоне, презентоваћу им шта од њих очекујем и тражићу одговор да ли они могу да одговоре тим захтевима. Мислим да ћемо успети да се договоримо и да ће већина остати.

До почетка квалификационог турнира остало је мање од два месеца. До када би требало да се заврши посао селектирања тима?

- Има доста слободних играча на тржишту, доста играча који се нуде, примаран циљ је улазак у Другу јадранску лигу, њему је подређен и план селектирања тима. Биће нам потребан најмање један квалитетан, искусан играч који може да помогне, али то не мора да значи да ће остати у тиму целе сезоне. О већини играча који су се појавили на првом тренингу имам своје мишљење и до краја недеље ће се искристалисати бар десет имена који ће сигурно бити у тиму.

Знају се имена противника на квалификационом турниру, колико сте имали времена да се бавите анализом будућих ривала у Лакташима?

- За сада још увек површно, тај посао интензивираћемо у наредним данима. Мени је најбитније да направимо тим какав желимо и уз добар рад мислим да имамо право да будемо оптимисти.

Какав је план рада до почетка квалификационог турнира?

- Радићемо два пута дневно у Вршцу i одиграти довољан број припремних мечева. Љубитељи кошарке биће благоворемено обавештени када ће на делу моћи да виде нови тим Вршца за предстојећу сезону.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs