Вршац, 29. јул 2016. Кошаркашки клуб Вршац наставља са пажљивим одабиром појачања за наредну сезону. Најновија аквизиција је Бојан Крстовић, некадашње крило Хемофарма, који је прошлу сезону провео у редовима новог КЛС лигаша, београдског Динамика. Крстовић је са КК Вршац договорио једногодишњу сарадњу.

 Руководство Вршчана је на промоцији најавило да ће будући играчки кадар бити спој младости и искуства, док је директор Предраг Каначки додао да ће уз играчке квалитете најважније препоруке бити и карактерне особине. Крстовић савршено одговара по свим параметрима, његове кошаркашке могућности познате су свим љубитељима игре под обручима још из времена док је носио дрес ФМП-а, Хемофарма, подгоричке Будућности и крагујевачког Радничког. О људским квалитетима довољно говори то што је на почетку телефонског разговора прво похвалио гест некадашњег саиграча.

- Одушевио ме је потез Бориса Савовића. Помоћи клубу када је најпотребније је веома племенита мисија. Савке је лепо рекао да би сви, који могу, требали да помогну клубу у којем су добили много, међу њима сам и ја. Мислим да још увек могу да помогнем играчки, рекао је Крстовић.
Искусни кошаркаш (36, 194) наглашава да је са садашњим клупским руководиоцима сјајно сарађивао у Крагујевцу и да је то био разлог више да се врати у град у којем се, како каже, одлично осећа.
- Све смо се договорили у неколико реченица. Са Каначким сам сарађивао у Динамику, добро се знамо, нисам имао никакву дилему када ме је позвао.
Прошла сезона у Првој Б лиги дефинитивна је потврда да је Крстовићева повреда кичме прошлост.
- Повредио сам се у мојој првој и јединој сезони у иностранству. Операција је успешно обављена, задовољан сам претходно одиграном сезоном у којој сам се уверио да сам здравствено сасвим у реду. Да постоји и најмања сумња, сигурно не бих преузимао ризик да обновим повреду, али са те стране нема никаквих бојазни, наглашава крило Вршчана.
Каква су искуства из Италије где си се окушао као интернационалац?
- У Италији сам одлично прихваћен и до повреде сам играо јако добро. У клубу су чак хтели да сачекају да се опоравим, међутим, нисам хтео да будем никоме на терету.
Завршаваш тренерску школу, размишљаш ли о томе да у Вршцу почнеш тренерску каријеру?
- Наравно. То никако неће бити могуће док играм, јер не желим да будем пола играч, пола тренер. Када завршим са играњем, фокусираћу се на тренерски посао. Боже здравља, надам се да ће се наћи нека селекција у клубу коју бих могао да тренирам. За сада, једва чекам да почну припреме и да кренемо у нову сезону, закључио је Крстовић.

У оквиру
БОГАТА КАРИЈЕРА БОЈАНА КРСТОВИЋА
Играчку каријеру Крстовић је почео у Будућности из Пећи, као петнаестогодишњак. У Борцу из Чачка провео је две сезоне (2001/02 - 03), да би се играчки у потпуности афирмисао у Железнику где је провео пет година. 2008. је дошао у Вршац, за Хемофарм је наступао три сезоне а потом одлази у Будућност из Подгорице. 2012. је постао члан Радничког из Крагујевца. 2013. је отишао у Италију, играо је у редовима Б1 лигаша Ромера Тревиља, да би, после повреде и операције кичме, прошлу сезону провео у београдском Динамику.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs